Tips voor het schilderen met waterverf: wat is het geheim voor een goede aquarel?

Het maken van een kunstwerk met behulp van waterverf lijkt een stuk makkelijker dan het in werkelijkheid is. Wanneer jij deze verftechniek al eens uitgeprobeerd hebt, weet je dit als geen ander. Dit maakt het dus een stuk lastiger om een goede aquarel te maken. Kortom: schilderen met waterverf kan behoorlijk frustrerend zijn. Lukt het jou ook maar niet om een goede aquarel te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je hier namelijk wat het geheim is voor het maken van een goede aquarel.

painting

Blijf volhouden

Zoals we hierboven reeds aanhaalden, kan het werken met waterverf behoorlijk frustrerend zijn. Het komt namelijk vaak genoeg voor dat het lijkt alsof waterverf een eigen leven leidt. Hierdoor ben jij mogelijk geneigd om er snel mee te stoppen. Op zich best logisch natuurlijk wanneer jouw kunstwerk hierdoor telkens mislukt. Eén van de geheimen voor het maken van een goede aquarel is dat je nooit op moet geven. Gelukkig kun jij met waterverf vaak het nodige corrigeren, waardoor je snel weer verder kunt. Ben je toch gefrustreerd? Leg je kwast dan even neer en probeer het later nog eens.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenenworkshop

Het grootste geheim voor het maken van een goede aquarel is veelvuldig oefenen. We vertelden je net namelijk al dat deze verftechniek aanzienlijk lastiger is dan veel mensen denken. Heb jij het nog niet helemaal onder de knie? Dan lukt het je waarschijnlijk ook nog niet om een goede aquarel te maken. Oefenen is in dat geval de juiste oplossing. Niet één keer per maand of per week, maar het liefst iedere dag. Wanneer jij vaak oefent, weet je namelijk precies wat de waterverf doet. Dit maakt het natuurlijk een stuk makkelijker om een goede aquarel te maken.

Neem een cursus, ga op les of volg een workshop

Er zijn verschillende technieken die jij bij waterverven kunt gebruiken. Wanneer je niet weet wat deze technieken zijn, weet jij ook niet hoe je een goede aquarel kan maken. In dat geval is het aan te raden om een cursus, les of workshop over aquarellen te volgen. In Amsterdam is het aanbod hiervan ontzettend groot. Het is echter jammer om voor slechts een paar uurtjes naar onze hoofdstad te gaan. Combineer een cursus, les of workshop daarom met een dagje weg naar Amsterdam. Je kunt in onze hoofdstad ook verschillende musea bezoeken. Hierin hangen de nodige kunstwerken die met waterverf gemaakt zijn. Om niet telkens entree te hoeven betalen voor de verschillende musea, is het verstandig de I Amsterdam Card aan te schaffen. Zo krijg jij behoorlijke kortingen op de entreeprijs.

Gerelateerde:

  • Geen gerelateerde berichten